Občerstvení Prošková v Horoměřicích
Tak tento bufet mi padl do oka poprvé, když jsme se stavili po práci na příkrm a od té doby mi nedá spát. Kdykoli se mi cesty ubírají severozápadním směrem od Prahy či opačně směřuji z oblastí u Kralup nebo ze Suchdola na horní část "pražské šestky", ale taky když chci "zabloudit" od ruzyňského letiště. Prostě a jednoduše vždy, když je hlad to zvíře z velkochovu.
Jako malého mne rodiče často vodili u nás na městečku do bufetu, kde víc jak polovina strávníků jedla tzv. na stojáka a podlaha byla z keramické dlažby, koberce minimum. No každý si jistě dovede představit, když občas někomu spadl příbor nebo nedejbože když se na tu dlažbu rozpláclo dítě. Prostě randál, tak jako malý kluk jsem také přispěl a místo ukrajování z porce jsem příbor použil také na vytváření zvuků. To bylo za (tenkrát to nebyl pan,ale soudruh) Husáka. No pak se ve školách měnily nad učitelským stolkem portréty a prostovlasého soudruha vystřídal střapatý pan Havel, změnila se orientace z východních sousedů na západní a tím prakticky podobné bufety na stojáka zmizely. V poslední době se vrací v nových nákupních centrech, jenže ty porce!!!
Tento bufet si zachoval původní podobu a především účel, rychle nasytit velké množství pracujícího lidu. Byl jsem tam nejednou kolem 12:00 a tak při poslední návštěvě jsem si to už konečně změřil: Od zařazení do fronty po odevzdání příborů s talířem 16 min. 35 sec. To jsem si dal bramboračku (řekněme kotlík) a svíčkovou se šesti, bez pití, i když i to je za cenu ne přemrštěnou. Mezi tím co žmoulám knedlíky a maso, koukám na výdejní pult. Za těch necelých 17 minut 22 vydaných pokrmů. Převážnou klientelu tvoří chlapi v montérkách, ale není vyjímkou narazit i na nažehlený čistý oblek.
Toto zařízení se však stalo od počátku noční můrou ostatním restauracím v okolí a konkurence se tu opravdu musí snažit. Pokud bych si měl zde otevřít provozovnu, horko-těžko uspěji s vepřovým řízkem a bramborami za 80,- Kč, což je cena o 10 km dále prakticky lidová. Na závěr se zmíním i o stránkách, jen škoda, že nejsou aktualizované, tak alespoň malé ohlédnutí do historie: www.reznictvi-cerv.cz/akce/
wc - ne
parkování - ano, přes silnici parkoviště a v postranních uličkách
dětský koutek - ne
rozvoz pokrmů - nezjišťováno
hotové pokrmy - ano, na objednávku většinou jen smažené pokrmy
vozíčkáři - pouze na venkovní přilehlé stoly a s doprovodem
kuřácký prostor - ano
klimatizace - nezjišťováno
Hodnocení: Servis jídel, nápojů = 2; prostředí = 2; personál = 2; chuť a množství nápojů a pokrmů = 3; cena = 4; celkově = 13 bodů
Komentáře
Přehled komentářů
take jezdim kolem a obcas se tu najim, zase bych to tak nechvalil, jsou jidla ktera se tu nedaji vubec jisti, vsecno je tucne, delane na sadle, knedliky vam plavou v rozpalenem tuku, rozblemcane brambory, mastene sadlem, bud rozvarena a nebo naopak nedovarena ryze, vetsinou tu prilohy tvori knedliky, nekdy neprekrojitelne, zvlast gumove tak zvane Karlovarske knedliky, jidelni listek je nekompletni, vetsinou, kdyz si neco chci dat, je to prodane, pripomina me to vykrmny za socialismu pro pracujici delnickou tridu :-) nic proti nim )) opisu kod a preji dobrou chut a min smradlavych hospod )))
Občerstvení Prošková v Horoměřicích
(Petr, 2. 8. 2012 13:37)